Over Francisca (Paqui) López

Francisca (Paqui) López

Oprichtster en docent

Francisca werd geboren in Málaga (Spanje), en is daar woonachtig geweest tot haar 25 jaar.

Opleiding

  • Licentiate Psychologie aan de Universidad de Málaga (Spanje).
  • Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid te Antwerpen.

Als docente Spaans heeft ze meer dan 30 jaar ervaring, waarvan 25 jaar in het volwassenenonderwijs met alle niveau’s, alsook met conversatiegroepen (Edegems Taalatelier, Redingenhof Leuven, CVO Hoboken, IVORAN Kapellen, LBC Mortsel, LBC Borgerhout, CVO Crescendo Mechelen en Lier).

Ondertussen alweer bijna 15 jaar geleden, heeft Francisca López haar eigen vennootschap “Paqui Private Teaching & Counseling” opgericht. Dit laat haar toe om zich volop te concentreren op het geven van privé-taaltraining “praktisch en levend Spaans” op maat van de klant.

Francisca (Paqui) López

Methodologie

Als “native speaker” vindt Francisca het belangrijk dat haar leerlingen veel kunnen en durven spreken.

Haar methode is er op gebaseerd dat de leerlingen van in het begin reeds zinnetjes kunnen aanleren, zodat ze onmiddellijk vertrouwen krijgen.

Stap voor stap wordt alles opgebouwd, en elke cursist krijgt maximale aandacht en begeleiding.

Er is niet alleen aandacht voor de Spaanse taal, maar ook voor het leven, de cultuur en gastronomie van de Spanjaarden (en andere Spaanstalige landen).

Activiteiten die de leerlingen ook echt laten kennismaken met, en proeven van, “het Spaanse gevoel”, kunnen op maat worden ingebouwd (Spaans theater, Spaanse film, avondje typisch Spaans restaurant, andere culturele opportuniteiten die te maken hebben met Spanje, …).

Het schenkt Francisca heel veel voldoening dat ze haar leerlingen, op een plezierige en doeltreffende wijze, haar eigen Spaanse taal en cultuur kan bijbrengen. Zo bereidt zij met veel plezier ook studenten, die dat wensen, voor op het officiële DELE examen Spaans!